
3 شرط برای جایگزین کردن کپسول های آتش نشانی
شرط اول – مردود شدن تست هیدرو استاتیک
تست هیدرواستاتیک کپسول های آتش نشانی با استفاده از آب انجام گرفته و فشار هیدرولیکی مشخصی را به بدنه مخزن وارد می آورند. با انجام تست هیدرواستاتیک ابعاد ترک های موجود در بدنه مخزن بوسیله آثار دیده شده در افزایش حجم مخزن نمود پیدا می کند. کپسول آتش نشانی به مدت 30 ثانیه تحت فشار قرار می گیرد و سپس بتدریج فشار آن را به صفر نزدیک می کنند.
در این صورت حجم کپسول آتش نشانی مقداری افزایش پیدا کرده و از حجم اولیه بالاتر خواهد بود. با مقایسه کردن حجم افزایش یافته نسبت به حجم اولیه به یک عدد می رسیم، اگر عدد به دست آمده بالاتر از ۱۰ درصد باشد تست هیدرو استاتیک کپسول آتش نشانی مردود می باشد و باید با کپسول آتش نشانی جدید جایگزین گردد.
شرط دوم – کپسول های آتش نشانی غیر قابل شارژ ( خاموش کننده های یکبار مصرف )
طبق بند 6.3.3.1 استاندارد NFPA10 ، کپسول های آتش نشانی غیر قابل شارژ نباید مورد آزمون تست هیدرواستاتیک قرار گیرند و این گونه خاموش کننده ها باید پس از 12 سال با کپسول های آتش نشانی جدید جایگزین شوند. همچنین کپسول های آتش نشانی غیر قابل شارژ عامل هالوژنه طبق پانویس جدول شماره F 6.3.2 نیازی به بازرسی های دوره ای نداشته ولی باید بعد از گذشت 12 سال با کپسول آتش نشانی جدید جایگزین گردند.
شرط سوم – قدیمی بودن کپسول های آتش نشانی و هزینه زیاد تست هیدرواستاتیک و شارژ مجدد
معمولا اجزای مختلف کپسول های آتش نشانی (خاموش کنندههای) قدیمی معیوب بوده و خارج از سرویس می باشد. بدنه سیلندر خاموش کننده بعد از گذشت زمان طولانی دچار خوردگی شده و خطر انفجار این کپسول ها بالا خواهد بود.
اگر از زمان بازرسی خاموش کنندهها، مدتها گذشته است و یا اطلاعی از آن ندارید باید کپسول های آتش نشانی مورد تست هیدرواستاتیک و شارژ مجدد قرار گیرند این فرایند ممکن است در مواردی از نظر اقتصادی بصرفه نباشد ( هزینه تست هیدرواستاتیک و شارژ مجدد و همچنین قدیمی بودن کپسول ها ) بهتر است در این شرایط کپسول ها ی آتش نشانی با خاموش کننده های جدید جایگزین گردند. ( فایر سرویس کپسول های آتش نشانی قدیمی شما را خریداری کرده و با خاموش کننده های جدید با هزینه کمتر نسبت به شارژ مجدد و تست هیدرواستاتیک جایگزین می کند. )
تست هیدرواستاتیک کپسول آتش نشانی و چگونگی انجام تست هیدرواستاتیک؟
بازه های زمانی انجام تست هیدرواستاتیک در ایران و سایر کشورها چگونه است؟
در چه صورتی باید کپسول های آتش نشانی جایگزین شوند؟
آیا هزینه انجام تست هیدرواستاتیک و شارژ مجدد خاموش کننده ها صرفه اقتصادی دارد راه کار جایگزین چیست؟
استاندارد های مرتبط با کپسول های آتش نشانی ( خاموش کننده ها ) در ایران و سایر کشورها کدام اند؟